20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Ředkvičková pomazánka s vejci

Název Množství a jednotka
ředkvička 1 svazek
vejce 4 ks
měkký tvaroh (kostka) 1/2 kostky
sladkokyselé okurky 1 ks
hořčice 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nasekáme nadrobno. Dáme do mísy. Očištěné ředkvičky nastrouháme a přidáme k vejcím. Přidáme půl kostky měkkého tvarohu, trochu hořčice , nadrobno nakrájenou sterilovanou okurku a trochu majonézy. Vše promícháme.Dochutíme bílým pepřem a soli. Podáváme s pečivem.


 


RECEPTY

Pórková polévka

Postup: Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme masovým vývarem... zobrazit recept

RECEPTY

Křepelky na víně s brusinkami

Postup: Křepelky nasolíme, potřeme citronovou šťávou, lehce opepříme hrubě mletým... zobrazit recept

RECEPTY

Zelné placky (jihočeské zelňáky, zelníky)

Postup: Uvařené brambory nastrouháme. Vodu z kysaného zelí slijeme do hrnku, zelí si... zobrazit recept

RECEPTY

Mladé fazolky se slaninou

Postup: Zelené fazolky dáme vařit do vody, kterou jsme osolili. Vaříme jen 5 minut. Pak... zobrazit recept

RECEPTY

Špecle s brokolicí v sýrové omáčce

Postup: Špecle uvaříme v osolené vodě doměkka (na 3 l vody cca 2 lžičky soli) - asi 15... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

U Johana

Je jen málo míst, kde se člověk cítí opravdu uvolněně a dobře, naše restaurace...